Tom Huper će režirati film o frontmenu grupe Queen?

0
Tom Huper očigledno ne može da se zasiti muzike: spekuliše se da će režiser filmova Les Miserbales i The king`s speech, koji je za svoj rad dobio mnoga prestižna priznanja, stati iza projekta Freddie Mercury biopic
Fredi Merkjuri, Guliver/Getty Images
Fredi Merkjuri, Guliver/Getty Images

Septembra 2010. godine, Saša Baron Koen prihvatio je ponudu da igra legendarnog Fredija Merkjurija u biografskom filmu po scenariju Pitera Morgana. Stiven Frears, režiser poznat po filmu High Fidelity trebalo je darežira ovo ostvarenje, međutim, od 2010. godine nije bilo nikakvog pomaka u snimanju filma.

Nezvanično se saznaje da će Tom Huper prihvatiti projekat, iako do sada formalan i direktan poziv nije bio upućen slavnom režiseru.

 -Za sada još ništa ne znam, ali sam siguran da bi bilo zabavno opet raditi sa Baronom Koenom! Saradnja sa njim u filmu Les Miserbales je bila odlična, tako da smatram da je to iskustvo koje je vredno da se ponovi! – izjavio je Huper.

Da je pokazao odlične glasovne mogućnosti u filmu Les Miserbales, niko ne spori, tako da je producent Gram King nagovestio da će glumac verovatno pevati sve pesme grupe Queen. Lik Fredija je mnogo zahtevan, posebno jer je bio jedan od najvećih vokala ikada, te će Baronu Koenu zadatak biti još teži ukoliko ga Huper  bude angažovao da peva uživo na pozornici, kao što je to činio u Les Miserables.

Da li će se Saša Baron Koen snaći u ovoj ulozi, saznaće se 2014. godine, kada se i planira premijera ovog filma.

Poslušajte live nastup legendarnog Fredija:

makonda-tracker