Srpska sinhronizacija Krudsa jedna od 10 najboljih na svetu

0
Studio Dreamworks Animation objavio je da je verzija sinhornizacije snimljena u Beogradu među najboljima od preko 50 različitih jezičkih verzija nove 3D avanture
glumci filma Kruds, promo foto kzš
glumci filma Kruds, promo foto kzš

Srpska glumačka ekipa obavila je odličan posao u sinhronizaciji, a studio Dreamworks Animation ovu jezičku verziju svrstava među deset najboljih sinhronizacija od preko pedeset jezičkih verzija koje su se snimale u raznim zemljama širom sveta.

- U pozorištu, na filmu i televiziji glumite celim telom, a u sinhronizaciji to sve morate da zamenite samo i samo glasom - rekla je na konferenciji povodom premijere filma glumica Đurđija Cvetić, koja u Krudsima igra baku Gren.

Marko Janketić, mladi glumac koji je pozajmio glas junaku Gaju, tom prilikom istakkao je - Rajan Rejnolds, glumac koji je dao glas Gaju u originalnoj verziji, uradio je odličan posao. Ja se nisam trudio da ga imitiram, već interpretiram kako ja mislim da treba i da bi bilo zanimljivo-.

Koliko je važna interpretacija, a ne imitacija, potvrdio je i Dragan Vujić, reditelj sinhronizacije, a istovremeno i glas junaka Graga.

- Kad god radimo sinhronizaciju ovde u Srbiji, mi hoćemo da provučemo nešto naše, da publika oseti da je u Beogradu, a ne u Burbanku -  ocenio je on.

Stevanu Pialu je uloga u filmu Kruds bila prva uloga u sinhronizaciji. - Ja sam se, pošto nemam iskustva, na početku ponašao potpuno drugačije od svih drugih u studiju. Mlatio sam rukama ispred mikrofona i glumio celim telom, dok se nisam umorio i shvatio da to moram da radim drugačije - smeje se Stevan dok se priseća sinhronizacije i svoje uloge Tanka.

Za proces snimanja je važan dobar reditelj, ističe Vesna Paštrović, koja igra majku porodice Kruds, Ugu.

- Vujke je iskusan profesionalac i odlično nas je vodio kroz sinhronizaciju. Pravi majstor - priznaje ona.

Ivana Popović, mlada glumica koja igra glavnu junakinju, tinejdžerku Ip, preporučuje 3D avanturu Kruds kao sjajan porodični film.

- Ovo je za mene priča o ljubavi i suštini porodične bliskosti, priča o sazrevanju jedne porodice - kaže ona.

Ova nova 3D avantura studija u bioskope stiže 21. marta, a pretpremijerno će biti prikazana 16. i 17. marta. Novo ostvarenje autora filmova Madagaskar i Kako da dresirate svog zmaja prati preistorijsku porodicu koju pomeranje kontinenata primora da krene u osvajanje predivnih, ali ponekad i zastrašujućih novih predela.

Tokom pretpremijernog vikenda, publika u Beogradu i Novom Sadu će imati prilike da se druži sa glumcima koji su učestvovali u sinhronizaciji, ali i da uživa u zabavnim aktivnostima koje tematski prate film. 16. marta glumci će se predstaviti publici u beogradskim bioskopima Kolosej od 12 čas, Cineplexx Delta City od 13 časova i 30 minuta i Roda Cineplex od 15 časova i 30 minuta, dok će se novosadskoj publici glumci predstaviti u nedelju, u bioskopu Arena Cineplex od 13 časova.

makonda-tracker