Nasmejte se do suza uz komediju Vrati mi ime

0
Urnebesna komedija Vrati mi ime (Identity thief) biti premijerno prikazana u sredu, 13. marta u 20h, bioskopu Cineplexx Delta City, a od četvrtka 14. marta, film stiže i na redovne repertoire bioskopa. Ovaj naslov je do sada zaradio preko 116 miliona na svetsk
Vrati mi ime, promo foto
Vrati mi ime, promo foto

Džejson Bejtman (Kako se rešiti šefa) i Melisa Makarti (Deveruše) tumače glavne uloge u filmu Vrati mi ime, urnebesnoj komediji u kojoj je običan čovek prisiljen da preduzme ekstremne mere kako bi sprao ljagu sa svog imena. Pokušavajući da ne izgubi sve pošto mu je identitet ukraden, saznaće da u borbi sa dugom za kredit može lako da se poludi. Za to vreme kraljica šopinga, Dajana (Makartijeva), živi lagodnim životom na periferiji Orlanda (Florida) i kupuje sve što poželi. Postoji samo jedna caka: ime koje koristi je Sendi Bigelou Paterson, a ono pripada računovođi (Bejtmanu) koji živi na drugom kraju Amerike, u Denveru.

Optužen za niz zločina, nevini čovek pokušava da se opravda pred policijom koja je zatrpana drugim poslovima i nije previše zainteresovana da mu pomogne. Ostavljen na cedilu, pravi Sendi Bigelou Paterson kreće na jug da sam pronađe prevarantkinju. Sa rokom od nedelju dana da je uhvati pre nego što se njegov svet raspadne, Sendi kreće na put dug tri i po hiljade kilometara da se suoči sa ženom koja mu zagorčava život. I dok na putu do Kolorada pokušava da je podmiti, obrlati i privoli da mu pomogne, otkriće koliko je teško povratiti svoje ime.

Iako je za Bejtmana ovakva priča u savremenom informatičkom društvu bila dirljiva, dinamika između dva glavna lika i ono što su naučili jedan od drugoga je to što je učinilo da film bude smešan i privlačan.

- Zaprepastio sam se kada sam počeo da istražujem i shvatio koliko je krađa identiteta danas česta. Mnogo smo izloženiji nego što mislimo. Za komediju je važno da situacija bude realna da bi gledaoci mogli da veruju da i njima nešto slično može da se dogodi. Priča se razvija prirodno i postepeno, Krejg je zaista sjajan scenarista. U svakom trenutku nivo napetosti je tačno onoliki koliki treba da bude – rekao je.

U ovoj komediji publika prati muke Sendija Bigeloua Patersona koji putuje na drugi kraj zemlje kako bi pronašao i vratio nazad osobu koja mu je ukrala finansijski život.

- Sendi je običan čovek koji ima ženu, dvoje dece i odličan novi posao . Uvek je sve radio kako treba dok mu Dajana nije ukrala ime i okrenula njegov život naglavačke. Krejg je odlično napravio njegov lik pronašavši nešto smešno u tome što je Sendi žrtva. To mu je dalo mnogo materijala za igru - objašnjava Bejtman.

Makartijeva je bila polaskana time što je tim prepravio ulogu za nju i prilagodio je njenoj snazi i osećajnosti.

- Ono što je ovaj projekat učinilo još interesantnijim je to što smo počeli od početka da gradimo ovaj lik i što smo Dajani mogli da damo dubinu i više slojeva. Bila sam sigurna da bi potpuno iskvaren i zao lopov bio jednodimenzionalan i dosadan. Dopalo mi se to što ona krade najviše zbog toga što se u njenom životu ništa ne dešava. Ona gleda porodične slike ljudi, saznaje gde su putovali i kada će se venčati, a to su sve stvari koje se njoj nikada neće desiti. Ona ne krade samo da bi kupovala, već najpre zbog osećaja da je deo života svojih žrtava – rekla je Makartijeva.

Pogledajte trejler za film:

makonda-tracker