Bivši ukućanin Velikog Brata Milan Grahovac podržava festival Bosifest

0
Četvrti po redu Bosifest, filmski festival osoba sa invaliditetom, biće održan u Beogradu od 5. do 7. juna u Domu omladine.
Milan Grahovac
Milan Grahovac

Do sada je na ovom festivalu prikazano 140 filmova iz svih krajeva sveta. To su pre svega vedri, hrabri i istraživački filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom. U toku je konkurs za prijem filmova koji traje do 31. marta. 

Na ovom festivalu prikazan je i dokumentarni film 22 centimetra koji govori o životu bivšeg ukućanina Velikog Brata, Milana Grahovca.

- Bosifest je festival gde je svaki film pobednik. Posle svakog filma u vama se probudi hiljadu pitanja i nemoguće je da ostanete ravnodušni. Ovde nema loših priča i loših filmova - izjavio je Grahovac.

Bosifest se sastoji od revijalnog i takmičasrkog dela. Jedan od članova žirija 2011. godine bio je i poznati reditelj Boban Skerlić.

- Set predrasuda o osobama sa invaliditetom je praktično univerzalan i nastaje kao posledica ukupnog stanja u društvu. Bosifest je odličan način da se ova tema stavi na dnevni red jer ima apsolutno pozitivnu konotaciju i donosi radost života i stvaranja. Jer, različitost treba da nas raduje, a lični heroizam inspiriše - izjavio je Skerlić.

Na festivalu će biti prikazan i film Flying Anne iz Holandije koji je dobio nagradu za najbolji scenario i govori o devojčici koja ima tikove prouzrokovane jednim retkim sindromom.

makonda-tracker