Hičkok kao inspiracija: Film i kafa po životu i delu čuvenog reditelja

0
Film Hičkok, koji je od 28. februara na repertoaru domaćih bioskopa, poslužio je kao inspiracija za nove tople napitke Greenet kafea. Delo čuvenog reditelja Alfreda Hičkoka može se prepoznati u kafama: Triler late sa ukusom lešnika, Sablasni vanila krem i Cime

Promociji specijalnog menija, koji će naredne dve nedelje biti u ponudi svih Greenet kafea u Beogradu i Novom Sadu, prisustvovali su i mladi glumci, Snežana Jeremić (Jagoda u supermarketu, Mala noćna muzika) i Stevan Piale (Šešir profesora Koste Vujića, Zvezdara).

Sašu Gervazija poznati reditelj je inspirisao na drugačiji način, pa je Hičkok, prvi dugometražni film ovog reditelja, zapravo ljubavna priča o Alfreda Hičkoku i njegovoj ženi Almi Revil u toku snimanja jednog od najuticajnijih filmova svih vremena, filma Psiho.

Snimljen po knjizi Stivena Rebela Alfred Hičkok i stvaranje Psiha, film prikazuje manje poznatu stranu života ove filmske ikone, njegov kompleksni odnos sa Almom Revil, koja je igrala glavnu ulogu u njegovom životu, uprkos rediteljevoj opsesiji plavušama. Izuzetno talentovana žena, Alma je bila ključni saradnik na većini Alfredovih projekata uključujući i Psiho, ali je zauvek ostala manje poznati deo brenda Hičkok.

Osim sjajne glumačke ekipe koju čine Entoni Hopkins, Helen Miren, Skarlet Johanson, Džesika Bil, Toni Kolet, Deni Hjuston i Džejms Darsi, ovaj film obeležila je i zapanjujuća sličnost Entonija Hopkinsa sa Alfredom Hičkokom. Mešavinom ekspertski primenjene protetike i velikog umeća, Oskarom nagrađeni šminker, Hauard Berger,  transformisao je čuvenog glumca u legendarnog reditelja.

makonda-tracker