Pravilo ćutanja u subotu na FEST-u

0
Ostvarenje koje je bazirano na priči Nila Gordona, čiju je adaptaciju za scenario uradio Lem Dobs, film Pravilo ćutanja, premijerno će biti prikazan u subotu, drugog marta u okviru FEST-A, sa početkom u 16 časova i 30 minuta.
Pravilo ćutanja, promo foto
Pravilo ćutanja, promo foto

Pravilo ćutanja je film baziran na pripovetki Nila Gordona, čiju je adaptaciju za scenario uradio Lem Dobs. Režiser je Robert Redford, a producenti oskarovac Nikolas Čartir (Katanac za bol), Redford i Bil Holderman. Izvršni producenti su Kreg J. Flores i Šon Vilijamson.

Rober Redford je Džim Grant, advokat za ljudska prava i samohrani otac koji živi s ćerkom u predgrađu Olbanija u državi Njujork. Svet mu se okreće naglavačke kada mladi reporter, Ben Šepard, kog igra Šaja Labuf, razotkrije njegov pravi identitet. Grant je bivši radikalni anti-ratni aktivista, begunac tražen zbog ubistva. Sada, posle trideset godina skrivanja, primoran je da se ponovo igra mačke i miša sa predstavnicima zakona širom Amerike.

Šepard je svestan da je priča koju je otkrio od velike važnosti i da je to prilika koja se novinaru ukazuje jednom u životu. Rešen je da sebi izgradi ime i neće prezati ni od čega da bi to ostvario. Istražuje Grantovu prošlost i prati ga na njegovom putu skrivanja po celoj zemlji i pored upozorenja svog urednika i FBI-a.

Dok Grant ide starim stazama i ponovo se povezuje sa članovima svoje bivše anti-ratne grupe, Šepard shvata da tu nešto nije u redu. FBI im se približava, a Šepard razotkriva šokantne tajne koje Grant čuva poslednje tri decenije. Kada se napokon susretnu u divljini poluostrva Mičigen, obojica će morati da se suoče pre svega sa samim sobom.

makonda-tracker