Predivna stvorenja od danas u bioskopima

0
Nakon svetskog uspeha Sumrak saga, stiže nam ekranizacija još jednog mističnog romana, o ljubavi između ovozemaljskog i natprirodnog.
Predivna stvorenja, promo foto
Predivna stvorenja, promo foto

Film Predivna stvorenja, bazirana na istoimenom bestseleru lista New York Times, priča je o mladom paru, šesnaestogodišnjem momku Itanu i misterioznoj devojci Linom, koji otkriva mračne tajne o svojim porodicama i gradu u kome žive. Njihova veza nije smeštena samo na fizičkoj privlačnosti, već i na dubokoj duhnovnoj povezanosti, toliko jakom da oslobađa jednu sasvim drugačiju oluju – uznemirujuće moćne sile Svetlosti i Tame, koje su generacijama održavale primirje u ovom južnačkom gradiću. Ona želi da se oslobodi porodičnog prokletstva, dok joj se približava šesnaesti rođendan, ali i momenta kada će je prisvojiti sile Svetlosti ili Tame. Priča je smeštena u malo mesto Getlin, u Južnoj Karolini, gde se ništa ne menja i gde ljudi Građanski rat i dalje nazivaju agresijom Severa. Ali, ispod površine postoje čudne i čarobne sile, ukorenjene u prošlosti, koje će izbiti na površinu na način koji stanovnici gradića ne mogu ni da zamisle.

Ogromna popularnost priče izleda da ne leži samo u tome da li ljubav može da pobedi sve između ove dve duše, već i pitanju - ima li iko od njih izbora u vezi sa sopstvenom sudbinom.

- Volim mitologiju, a mistični svet sakriven u ovom gradiću je veoma bogat. Ali, još više me je zainteresovala značajnija ideja u knjizi, ta priča o inicijaciji. Kako devojka koja će biti prisvojena mora da otkrije ko je, a u isto vreme to mora i mladić koji se usuđuje da stane u njenu odbranu. Smatrao sam da je to sjajna, univerzalna ideja, jer svi mi moramo da otkrijemo ko smo zapravo, kao pojedinci, nezavisno od nasleđenih okolnosti.- rekao je reditelj i scenarista Ričard LaGravenez.

Reditelj je balansirao mračne aspekte fantazije sa humorom. Taj ples između Činotvoraca i Smrtnika nije samo ples između Svetlosti i Tame, već i prošlosti i sadašnjosti, a sve je isprepletano u avanturi koja može da utiče na budućnost.

- Uz sve naše mane, strahove, zbunjenost i slabosti, smrtnici imaju i velike moći. Veru. Izbor.. Samilost. Žrtvovanje. Ljubav. Pričajući priču o natprirodnim bićima, nadamo se da smo ispričali i priču o magiji ljudskosti, koja obične ljude zaista čini predivnim stvorenjima.- zaključuje Ričard.

Glumačku ekipu čine Ema Tompson, Džeremi Ajrons, Elis Englert, Alden, Erenrajh.

Pogledajte trejler:

makonda-tracker