Vrela srca od danas u bioskopima

0
Nesvakidašnja romansa između lepe devojke i mladog usamljenog zombija pokreće niz dešavanja, koja bi mogla da promene svet živih i neživih
Vrela srca, promo foto
Vrela srca, promo foto

Kada se publika zainteresovala za kratku priču objavljenu na internetu pod naslovom Vrela srca, mladi pisac Isak Merion je odlučio da napiše i knjigu, a ubrzo je stigla i ponuda za film. Iako u početku skeptičan, režiser filma Džonatan Levin uvidevši kreativnost i kvalitet priče, odustaje od svake sumnje:

-To je jedna avantura, romansa. Sa jedne strane puna komičnih elemenata, a opet ima mnogo horora u sebi. – kaže Levin i dodaje kako je ljubavna romansa između R i Džuli, mešavina drame Romeo i Julija i romana Frankenštajn, srce priče. Iako se na prvi pogled čini da je taj spoj - nespojiv, Levin obećava odličnu zabavu.

 

Vrela srca su zanimljiv način interpretacije jedne klasične ljubavne priče, koja pokazuje kolika je zapravo moć jedne veze. Nakon što je zombi stupio u kontakt sa devojkom, jedne o svojih žrtava, njihov odnos pokreće dešavanja, koja bi ubrzo mogla da promene svet neživih i živih. Dok R želi da se kroz kontakt sa Džuli oseti živim, ona u njemu prepoznaje nešto posebno. On joj udahnjuje život, te ona ponovo shvata šta znači živeti i nadati se. Njih dvoje, zajedno, u svojoj različitosti, pokušavaju da prežive demonstrirajući ljubav, kao pokretačku snagu.

Sa intenzivnim grimasama i dobrim gestovima, Nikolas Holst je sjajno oživeo lik zombija. Jedan od izazova za glumca bio je i zahtev da R ne može razgovetno da govori poput ljudi. On postepeno napreduje, kako se priča razvija i menja.

- Dobar deo filma ja komuniciram kroz pokrete. Ideja da ne možete da kažete ono što mislite je bila veoma uzbudljiva za mene. - kaže protagonista filma, Nikolas Holt.

Uloga lepe Dzuli pripala je mladoj glumici iz Australije, Terezi Palmer, dok Džulinog hladnog i strogog oca Generala Grindžija, glumi Džon Malkovič.

 

Pogledajte trejler za film:

 

J.D.

makonda-tracker