Sedam psihopata večeras u Koloseju

0
Premijera komedije Sedam psihopata zakazana je za četvrtak, osmi februar u bioskopu Kolosej Multiplex, sa početkom u 20 časova i 10 minuta.
Sedam psihopata film, promo poster
Sedam psihopata film, promo poster

Glavne uloge u ovom filmi tumače Kolin Farel, Sem Rokvel, Kristofer Voken, Vudi Harelson, Tom Vejts, Olga Kirilenko i Abi Korniš, dok scenario i režiju potpisuje Martin Mekdona.

Marti (Kolin Farel) je pisac koji sanja o tome da završi svoj scenario pod nazivom Sedam psihopata. Bili (Sem Rokvel) je njegov najbolji prijatelj, nezaposleni glumac koji se povremeno bavi krađom pasa. On želi da pomogne Martiju kome je potrebno malo fokusa i inspiracije. Hans (Kristofer Voken) je Bilijev partner u otmicama kućnih ljubimaca, religiozan čovek sa brunom prošlošću. Čarli (Vudi Harelson) je kriminalac čijeg su voljenog Ši-cu psa upravo ukrali Bili i Hans. Čarli je nepredvidiv, vrlo nasilan i ne razmišlja mnogo kada povlači okidač. Marti će u jednom momentu dobiti sve - i fokus i inspiraciju koji su mu očajnički potrebni, samo dok je živ da ispriča priču.

Film je premijernno prikazan u septembru 2011. godine, na Filmskom festivalu u Torontu, gde je reditelj Martin Mekdona osvojio nagradu People's Choice.

Inače, Mekdona je osvojio Oskara za kratki film Six Shooter, a njegovo ostvarenje Ubice na odmoru (In Bruges) imalo je nominaciju na ovu najprestižniju filmsku nagradu u kategoriji najboljeg originalnog scenarija.

Delo Sedam psihopata bilo je u nominaciji za nagradu BAFTA za najbolji film.

makonda-tracker