Novi film Kventina Tarantina osvaja Ameriku

0
Ostvarenje Đangova osveta, novo delo čuvenog reditelja Kventina Tarantina premijerno će biti 16. januara u Sava centru, a ovaj film u prvoj nedelji prikazivanja u Americi inkasirao više od 30 miliona dolara.
Foto: promo film
Foto: promo film

Đangova osveta započela je svoj put ka velikom platnu još pre deset godina, kada je reditelj Kventin Tarantino počeo da razmišlja o glavnom liku filma. 

- Osnovna ideja priče bio je rob, koji postaje lovac na ucenjene glave -objašnjava reditelj i dodaje - Oduvek sam želeo da radim vestern i od svih, najomiljeniji su mi špageti vestern -.

Prema rečima Tarantina vesterni predstavljaju velika, majstorska oslikavanja dobra i zla i taj žanr odgovara njegovoj priči o robu koji, želi da spase svoju ženu sa ozloglašene plantaže.

Radnja filma Đangova osveta smeštena je na jugu Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata. Đango je rob, koga surova prošlost i iskustvo sa prethodnim vlasnicima dovodi licem u lice sa nemačkim lovcem na glave, dr Kingom Šulcem.

Tarantino je kao i uvek okupio najbolje glumce, Džejmija Foksa, Kristofa Valz, Leonarda di Kapria, Semjuela L. Džeksona, a u filmu se pojavljuje i Franko Nero, koji je davne 1966. godine igrao originalnog Đanga.

makonda-tracker