Novi film Tima Bartona - Frankenvini premijerno 9. januara

0
Novo ostvarenje reditelja Tima Bartona, animirani film Frankenvini, premijerno će biti prikazan 9. januara od 19h u bioskopu Kolosej, a na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 10. januara.

Od kreativnog genija Tima Bartona stiže Frankenvini, dirljiva priča o dečaku i njegovom psu. Kad iznenada izgubi svog voljenog psa Sparkija, mladi Viktor će uz pomoć nauke uspeti da oživi svog najboljeg prijatelja – uz samo neke male prepravke. Pokušaće da sakrije svoju ručno napravljenu kreaciju, ali kad Sparki pobegne, Viktorovi školski drugari, nastavnici i ceo grad shvatiće da novi život na povocu može da bude monstruozan.

Iz Dizni studija, a pod pod rediteljskom palicom proslavljenog Tima Bartona, stiže Frankenvini, vizuelno zadivljujući film animiran stop moušn tehnologijom. Glasove glavnim likovima pozajmila je talentovana ekipa glumaca: Ketrin O’Hara, Martin Šort, Martin Lando, Čarli Tejan, Atikus Šejfer, Robert Kepron, Končata Ferel i Vinona Rajder.

Frankenvini predstavlja osvrt na klasične horor filmove koji su umnogome uticali na detinjstvo Tima Bartona. Ovo film postiže ne samo crno-belom formom, već i nevinošću stop-moušn animacije, koja odražava jednostavnost priče i odiše dubinom i osećajnošću.

makonda-tracker