Krugovi na čuvenom američkom filmskom festivalu

0
Ostvarenje domaćeg reditelja Srdana Golubovića, film Krugovi biće u takmičarskom programu najznačajnijeg američkog filmskog festivala Sundance Film, koji će biti održan od 17. do 27. januara 2013. Godine u Park Sitiju.
Foto: Krugovi, promo
Foto: Krugovi, promo

Film će se takmičiti u World Dramatic Competition programu zajedno sa još 12 ostvarenja iz celog sveta. Ovo je prvi put da se jedan film iz regiona našao u takmičarskom programu ovog festivala koji se održava 29. Put, od kada je ga je Robert Redford osnovao 1984.godine.

Film Krugovi prati tri paralelne priče koje se odvijaju u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja. Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

 

makonda-tracker