Održana svetska premijera filma Hobit: Neočekivano putovanje 3D

0
Ostvarenje Pitera Džeksona, film Hobit: Neočekivano putovanje 3D premijerno je prikazan u sredu, 28. novembra u Velingtonu, na Novom Zelandu.
Foto: promo plakat
Foto: promo plakat

Jedan od najočekivanijih filmova ove godine Hobit: Neočekivano putovanje 3D prvi je od tri filma čuvene priče o Hobitima, nastalim po knjizi Džona Ronalda Ruela Tolkina. Hobit: Neočekivano putovanje gledaoce u Hobit: Šmaugova pustošenja, a kraj ove filmske avanture avanture biće obeležen delom Hobit: Tamo i ponovo nazad.

Radnja filma smeštena je u Srednju zemlju, šezdeset godina pre Gospodara prstenova. Bilbo kreće u uzbudljiv poduhvat, da povrati izgubljeno kraljevstvo Patuljaka, Erebor, iz kandži strašnog zmaja Šmauga. Uz čarobnjaka, Gandalfa Sivog, pridružuje se družini od trinaest Patuljaka, predvođenih legendarnim ratnikom, Torinom Hrastoštitom. Put će ih odvesti u Divljinu,  kroz opustošene zemlje koje su razorili Goblini i Orci.

Premijeri su prisustvovali i Martin Frimen, Ričard Armitaž, Hugo Viving, Kejt Blanšet, Ilajdža Vud, Endi Serkis, družina Patuljaka, kao i roditelj filma Piter Džekson.

makonda-tracker