Maja Miloš na otvaranju Festivala autorskog filma

0
Nagrađivana domaća rediteljka i autorka filma Klip, Maja Miloš otvoriće 18. Festival autorskog filma u sredu, 28. novembra u Domu omladine Beograda, sa početkom u 19 časova i 30 minuta. Nakon ceremonije otvranja, biće održana projekcija pobedničkog ostvarenja
Foto: Maja Miloš, promo
Foto: Maja Miloš, promo

Festival autorskog filma održava se u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima Fontana, Cineplexx Delta City i Kolosej, Muzeju Jugoslovenske kinoteke i bioskopu Doma kulture Studentski grad, do petog decembra.Festival će otvoriti domaća rediteljka Maja Miloš.

Glavni program festivala, sačinjen od 19 filmova od kojih 12 ulazi u takmičarsku selekciju za gran pri Aleksandar Saša Petrović, biće svečano zatvoren proglašenjem pobednika festivala četvrtog decembra.

Novi film kontroverznog reditelja Kim Ki-duka, ostvarenje Pijeta, u Veneciji je osim Zlatnog lava osvojio još tri priznanja. Ova drama govori o okrutnom mladiću koji radi za zelenaše. Jednoga dana, pred njim se pojavljuje žena koja tvrdi da mu je majka i da joj je žao što ga je odbacila u detinjstvu.

makonda-tracker