Ustanička ulica nagrađena na festivalu u Kotbusu

0
Ostvarenje Miroslava Terzića, film Ustanička ulica proglašen je za najbilje debitatntsko delo na nedavo završenom Filmskom festivalu u nemačkom gradu Kotbus.
Foto: Miroslav Terzić, festival promo
Foto: Miroslav Terzić, festival promo

Glavne uloge u Ustaničkoj ulici tumače Gordan Kičić, Uliks Fehmiu i Rade Šerbedžija.

Na ovom značajnom međunarodnom festivalu, koji je trajao od šestog do 11. novembra, prikazano je preko 150 filmskih ostvarenja iz 36 zemalja.

- Drago mi je što su shvatili poruku i prepoznali emociju našeg filma, prepoznajući da je tema univerzalna, iako se dešava kod nas. Ustanička ulica je antiratna priča koju može da razume svako, što je potvrđeno i na festivalima koje smo do sada posetili. Ljudi su nam prilazili vidno uznemireni i razgovarali sa nama o sličnim pričama koje se odnose na njihove zemlje - ističe reditelj Ustaničke ulice Miroslav Terzić.

- Vrlo sam srećan zbog nagrade na festivalu u Kotbusu. Ovo nam je druga nagrada do sada na internacionalnim festivalima. To mi jako znači kao potvrda da je film prepoznat u inostranstvu, jer govori o delikatnoj i komplikovanoj temi koja je za sve nas jako važna - dodao je producent filma i glavni glumac, Gordan Kičić.

makonda-tracker