Samo vetar, Gospodin Lazar i Barbara na Slobodnoj zoni

0
Filmski festival Slobodna zona održava se od drugog do sedmog novembra u Dvorani kulturnog centra Beograda i Domu omladine, a na ovom događaju biće prikazano oko 35 društveno angažovanih filmova iz savremene svetske produkcije i iz regiona.
Foto: Film Samo vetar, promo
Foto: Film Samo vetar, promo

Posetioci Slobodne zone će danas, drugog novembra sa početkom u 21 čas u Dvorani kulturnog centra Beograda imati priliku da vide mađarski film Samo vetar. Ovo ostvarenje predstavlja triler iz stvarnog života, inspirisan istinitim događajima iz 2008. godine koji su uzburkali život mađarskog društva.

Na istom mestu, u subotu, trećeg novembra sa početkom u 19 časova biće prikazan film Gospodin Lazar, koji je nominovan za Oskara za najbolji strani film, prati priču o đacima koji su potrešeni smrću omiljene nastavnice. Gospodin Lazar, pedesetpetogodišnji imigrant iz Alžira pomoći će učenicima da prihvate gubitak, ali istovremeno uči da prihvati i sopstvenu bolnu prošlost.

U Domu omladine, u subotu, sedmog novembra posetioci Slobodne zone imaće priliku da vide film Barbara, koji predstavlja uznemirujuće podsećanje na represivni sistem komunističke Istočne Nemačke osamdesetih godina, priča o klaustrofobičnom svetu ljudi koji su živeli u stalnom strahu da će ih njihovi najbliži odati obaveštajnoj službi Štazi.

makonda-tracker