Argo i Hipnotizer u domaćim bioskopima od osmog novembra

0
Filmovi koji su premijerno prikazani u okviru dvadesete revije filmskih dela Cinemania, ostvarenja Argo i Hipnotizer na redovnom repertoaru domaćih bioskopa biće od osmog novembra.
Foto: Film Argo, promo poster
Foto: Film Argo, promo poster

Film Argo doživeo je veliki uspeh na filmskom festivalu u Torontu, a trenutno se nalazi na prvom mestu svetske BoxOffice liste. Za režiju i glavnu ulogu u ovoj drami zadužen je Ben Aflek, dok ostale likove tumače Alan Arkin, Brajan Krenston, Džon Gudman i Keri Biš.

Dok iranska revolucija dostiže tačku ključanja, agent CIA osmišljava rizičan plan za oslobađanje šestoro Amerikanaca koji su se sklonili u kuću kanadskog ambasadora. Zasnovan na istinitim događajima, Argo prati opasnu tajnu operaciju koja se odvijala iza kulisa krize talaca u Iranu, o kojoj istina decenijama nije bila poznata javnosti.

Film Hipnotizer je ovogodišnji švedski kandidat za Oskara i snimljen je po istoimenom svetskom bestseleru Laša Keplera.

Uloge u ovoj krimi drami tumače Tobias Ziliakus, Mikael Persbrandt i Lena Olin.

Hladne decembarske noći, psihijatar Erik Marija Bark dobija telefonski poziv iz stokholmske bolnice. Inspektor Jona Lina moli ga za pomoć u slučaju nesvesnog pacijenta koji preživljava jaku traumu. Inspektor se nada da će Erik moći da ostvari komunikaciju sa pacijentom, koristeći metodu hipnoze, kako bi pomogao policiji da ga ispita. Nesrećnom mladiću su na brutalan način ubijeni roditelji i jedna sestra. Hipnoza je jedini način da policija nađe neki trag i spasi još jednog preživelog člana porodice, pre nego što bude kasno.

makonda-tracker