Festival autorskog filma počinje 28. novembra

0
Nove trendove u okviru autorskog filma imaćemo priliku da vidimo na 18. Festivalu autorskog filma koji će biti održan od 28. novembra do četvrtog decembra u nekoliko beogradskih bioskopa i drugih lokacija.
Foto: Film Cezar mora da umre, promo
Foto: Film Cezar mora da umre, promo

Festival autorskog filma ove godine održava se 18. Put, a filmska ostvarena biće prikazivana u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima Fontana i Cineplexx Delta City, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopu Doma kulture Studentski grad i drugim gradskim prostorima.

Posetioci ovog događaja imaće priliku da vide pobednika Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje Cezar mora da umre braće Vitoria i Paola Tavijanija. Ovaj film čija priča prati grupu stvarnih osuđenika koji u zatvoru pripremaju Šekspirovu predstavu Julije Cezar nagrađen je i priznanjem Ekumenskog žirija festivala u Berlinu.

Jedno od iznenađenja festivala je omnibus 7 dana u Havani sastavljen od priča 7 poznatih reditelja među kojima su Hulio Medem, Gaspar Noe, Huan Karlos Tabio i Elija Sulejman, kao slavni glumac Benisio del Toro. U filmu se u jednoj od uloga pojavljuje i Emir Kusturica.

Pored ostalih filmova, publika će imati priliku da vidi i ostvarenje Sveti motori, u kome glume Eva Mendez i Kajli Minog.

makonda-tracker