Valter stiže u domaće bioskope

0
Dugometražni dokumentarni film Valter reditelja Andreja Aćina premijerno će biti prikazan četvrtog novembra u beogradskom Sava centru.
Foto: plakat promo
Foto: plakat promo

Film Valter predočava priču koja se kreće od istorijske legende i heroja Drugog svetskog rata Vladimira Perića Valtera, do mita sa filmskog platna u liku jednog od najpopularnijih jugoslovenskih glumaca Velimira Bate Živojinovića, kroz istoriju jednog naroda koji više ne postoji.

Filmski Valter, Velimir Bata Živojinović svedoči u filmu kako ga je uloga sarajevskog obaveštajca promenila i proslavila. Otkriva detalje svoje prve posete Kini u kojoj je i danas ikona.

Posebnu emociju nosi ispovest slavnog glumca, koja je snimana na Kubi, gde Bata Živojinović govori o sopstvenim životnim bitkama, u trenucima borbe sa teškom bolešću koju je pobedio po drugi put.

Ostali sigovornici filma, među kojima su Emir Kusturica, Petar Janjatović, Dragan Radenović, Feti Dautović, Aleksandar S. Janković, Božidar Zečević, Boriša Arnaut, Ešrefa Krvavac i Ilinka Golubović govore o tome ko su istinski heroji i da li su i danas među nama.

 

 

 

 

makonda-tracker