Počelo snimanje kratkometražnog filma Virus

0
Filmska produkcija Midžor film, na čelu sa režiserom Mišom Zorovićem i scenaristom Markom Popovićem, nalazi se u početnoj fazi snimanja kratkometražnog filma Virus.

Radnja filma koji se bavi problemom nasilnog ponašanja u porodici, školi, na ulici, odvija se u Beogradu, u urbanoj sredini. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog virusa, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, a kojem su najviše izložena deca.

Glumačka podela oslanja se na mlade glumce - debitante, koji će uz podršku Gorice Popović, Ljubomira Bandovića, Bore Nenića, Vladimira Petrovića, Dušice Radulović, na adekvatan način preneti poruku filma Virus. Film će se snimati na nekoliko lokacija u beogradskim opštinama Novi Beograd i Palilula, a prvo prikazivanje se očekuje početkom 2013. godine.

Kao društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o dobrobiti lokalne zajednice u kojoj posluje, Canon se uključio u projekat filma Virus, koji se bavi problemom nasilja u porodici. Svojom najsavremenijom tehnikom, kompanija će doprineti da ovaj film podigne svest građana i društvene odgovornosti na viši nivo. Osim kompanije Canon projekat su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i UNICEF.

makonda-tracker