Film Zverinjak - od Kosova do Australije

0
Igrani film reditelja Marka Novakovića Zverinjak, koji je Radio Televizija Srbije proizvela 2012. godine, učestvovaće na Festivalu domaćeg filma u Leposaviću (Kosovo i Metohija) koji se organizuje krajem oktobra ove godine, a nekoliko dana kasnije kreće na svo

Ovo je jubilarni, deseti po redu, Festival domaćeg filma u Leposaviću, a projekcija filma održaće se u Centru za kulturu Sava Dečanac, 31. oktobra 2012., sa početkom od 20 časova. Publici će se predstaviti deo autorske i glumačke ekipe filma koji su izrazili veliko zadovoljstvo što će publika na Kosovu imati prilike da pogleda ovo ostvarenje.

Nekoliko dana kasnije Zverinjak kreće na svoju australijsku turneju pod okriljem Festivala srpskog filma (Serbian Film Festival), gde će u toku dve nedelje (04.-18. novembra 2012.) biti prikazan u sedam gradova širom Australije.

Festival srpskog filma se organizuje u saradnji sa najvećom australijskom bioskopskom kućom HOYTS u najprestižnijim dvoranama kao što su Cinema Paris u FOX Studiu u Sidneju. Ovogodišnji Festival je dvanaesti. Do sada, za proteklih jedanaest godina, na Festivalu je prikazano 75 naših filmova koje je svake godine videlo oko deset hiljada gledalaca širom Australije.

Festival je za proteklih jedanaest godina doživeo veliku reputaciju i popularnost u Australiji, tako da je, na zahtev publike, pored Sidneja, Melburna i Perta proširen i na Adelaid, Kanberu i Vulagong, a ove godine i na Brizbejn.

Ovaj festival organizuje se uz podršku Ambasade i Konzulata Australije u Beogradu kao i Srpske pravoslavne crkve u Australiji.

makonda-tracker