Film Zverinjak: Tri nagrade u jednom danu

2
Film Zverinjak, urađen u produkciji Radio Televizije Srbije 2012, scenariste Dušana Spasojevića i reditelja Marka Novakovića, u jednom danu osvojio je tri značajne nagrade.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobila je Marijana Pejatović, za ulogu Srne na Festivalu filmskih i glumačkih ostvarenja, Niš (Srbija), nagradu za najboljeg stranog glumca (Ristanovski Nikola za ulogu Petra), Festival glumačkih ostvarenja, Niš(Srbija) 2012. Fil je osvojio i nagradu Zlatna lincura za najbolji igrani film u celini na Filmskom festivalu na Palama (Republika Srpska).

Zverinjak je priča nastala po tekstu dramskog pisca mlađe generacije Dušana Spasojevića, a odigrava se početkom devedesetih godina prošlog veka, u jednom srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o vremenu moralnog i geografskog raspadanja jedne zemlje, smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života i locirano u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi među ljudima. Televizijska premijera Zverinjaka ocekuje se na RTS-u na jesen ove godine.

makonda-tracker