Hrabra Merida premijerno 1. septembra u Koloseju

0
Piksarov najsmeliji, najprefinjeniji i najkompleksniji film do sad, priča o hrabroj Meridi premijerno će biti prikazana 1. Septembra u bioskopu Kolosej, a na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od 6. septembra 2012, sinhronizovano, titlovano i 3D.

Još od davnih vremena, priče o epskim bitkama i mističnim legendama su se prenosile s generacije na generaciju preko brdovitih predela Škotske. U Hrabroj Meridi nova priča će se pridružiti predanju kad se hrabra Merida (glas joj pozajmljuje Keli Mekdonald/Milena Moravčević) suprotstavi tradiciji, sudbini i najstrašnijim zverima.

Merida je odlična streličarka i plahovita ćerka kralja Fergusa (Bili Konoli/Nenad Ćirić Ćira) i kraljice Elinor (Ema Tomson/Vesna Stanković). Odlučna u tome da sama kroji svoj život, Merida će se oglušiti o drevni običaj koga bučni lordovi smatraju svetinjom: ogromni lord Mekgafin (Kevin Mekid/Branislav Platiša), nabusiti lord Mekintoš (Kreg Ferguson/Dragan Vujić Vujke) i svadljivi lord Dingval (Robi Koltrejn/Slobodan Beštić). Meridini postupci će nenamerno pokrenuti haos i ljutnju u kraljevstvu, a kad bude potražila pomoć od ekscentrične mudre žene (Džuli Volters/Gorica Popović), ostvariće joj se zlosrećna želja. Opasnost koja sledi primoraće Meridu da otkrije značenje prave hrabrosti kako bi poništila strašnu kletvu pre nego što bude prekasno.

Hrabra Merida govori o borbi tinejdžerke da pronađe sebe i da sama kreira svoju sudbinu.

- Konkretnije, radi se o Meridinoj borbi da pomiri ono kako je svet doživljava i kako ona vidi sebe. Moraće da pronađe pravu hrabrost duboko u sebi – rekao je reditelj filma Mark Endruz.

makonda-tracker