Piter Džekson snima Hobita u tri dela

0
Filmska adaptacija knjige Hobit, pod rediteljskom palicom Pitera Džeksona biće snimljena u tri nastavka. Prvi film ove trilogije, ostvarenje pod nazivom Hobit: Neočekivano putovanje u bioskope stiže 13. decembra.

Iako je njegov plan bio da snimi dva filma zasnovana na priči i Hobitima, dobitnik oskara i tvorac filmova Gospodar prstenova Piter Džekson objavio je da će Hobit imati tri dela.

- Nakon odgledanog nemontiranog materijala, Fren Volš, Filipa Bojens i ja  smo bili veoma zadovoljni kako se sve uklopilo. Sama kompleksnost priče Hobit, kao i određenih delova priloga Gospodar prstenova nam je postavila jednostavno pitanje: Da li imamo dovoljno materijala za još jedan film? Iz perspektive nas kao filmskih stvaralaca i obožavalaca odgovor je bezrezervno da. Svesni smo koliko bi priča o Bilbu Baginsu, patuljcima iz Erebora, uzdizanju Nekromancera i bici za Dol Guldur ostala neispričana - smatra Džekson.

Drugi deo trilogije Hobit očekuje se u decembru sledeće godine, dok je poslednji nastavak ovog ostvarenja planiran za leto 2014. godine.

makonda-tracker