Snimljena prva klapa filma Neposlušni

0
U Sivcu, 10. jula počelo je snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Neposlušni, scenariste i reditelja Mine Đukić, koji će se u narednih pet nedelja snimati na teritoriji Vojvodine - Sombor, Kula, Bački Monoštor, Bački Petrovac, Srbobran, Vilovo i Mo
Neposlušni
Neposlušni

Neposlušni je, nakon veoma uspešnog filma Tilva Roš, novi dugometražni projekat produkcije Filmska kuća Kiselo dete.

Film Neposlušni je road-movie, drama o odrastanju dvoje mladih ljudi koji provode leto zajedno, u svom rodnom gradu u Vojvodini.

Leni i Lazar su bliski prijatelji iz detinjstva. Leni, prinuđena da leto provede radeći u apoteci njenih roditelja, nestrpljivo čeka Lazarov povratak u mesto u kom su zajedno odrasli. Jednom kada se ponovo sretnu odlučuju da zajedno krenu na nasumično putovanje biciklima i to po predelima njihovog detinjstva, u pokušaju da oktriju novo značenje njihovog odnosa. Lik Leni tumači Hana Selimović, a Lazara Mladen Sovilj. Uz njih tu su i Minja Subota, Marko Janjić i drugi.

Filmski projekat Neposlušni podržan je od strane Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i Filmskog Centra Srbije. Premijera filma se očekuje u toku sledeće godine.

makonda-tracker