Dva filma Jelene Gavrilović na Sarajevskom filmskom festivalu

0
Filmovi Nešto Slatko i Momci, Gde Ste rediteljke Jelene Gavrilović biće prikazani sedmog i osmog jula u okviru Sarajevskog filmskog festival.
Jelena Gavrilović
Jelena Gavrilović

Film Nešto slatko mlade beogradske rediteljke, biće premijerno prikazan sedmog jula u 16:30 časova u bioskopu Meeting point na 18. Sarajevskom filmskom festivalu, u okviru projekta Sarajevo grad filma.

Dvanaestog jula u 14:00h, u zgradi Narodnog pozorišta, publika će videti još jedan film Jelene Gavrilović - Momci, gde ste, koji se ove godine našao u  takmičarskoj selekciji kratkog igranog filma.

Nešto slatko je snimljen u okviru fonda  Sarajevo grad filma, koji predstavlja podršku realizaciji kratkometražnih mikro-budžetnih filmova, snimljenih putem umetničke i tehničke saradnje mladih filmskih autora iz Jugoistočne Evrope. Scenario za film potpisuje Tanja Šljivar, a u glavnim ulogama našli su se Sara Dacić, Ana Mandić i Jasna Đuričić.

Film se bavi odrastanjem i prijateljstvom desetogodišnje Ene i njenog najboljeg druga Ada, koji se seli u Frankfurt.

Momci, gde ste rađen je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, kao ispitni zadatak druge godine filmske i televizijske režije. Kroz prizmu jednog dana glavne junakinje Lene (Ana Mandić), film posmatra otuđeno odrastanje i seksualno sazrevanje mladih ljudi danas.

Direktor fotografije na oba filma je Ivan Marković, a montažer Uroš Maksimović.

makonda-tracker