Goran Jevtić, Isidora Minić i Lako Nikolić o filmu Ledeno Doba 4

2
Na jučerašnjoj press konferenciji održanoj u kafiću Tigar u Beo Zoo Vrtu, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji filma podelili su sa novinarima utiske sa snimanja.

 U prijatnom ambijentu kafića Tigar, u Beo Zoo Vrtu, juče je održana konferencija za novinare povodom premijere filma Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata. Glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji na srpski podelili su sa novinarima utiske sa snimanja, kao i svoj doživljaj filmskog serijala Ledeno doba.

Na konferenciji su govorili: Goran Jevtić, koji potpisuje režiju sinhronizacije četvrtog nastavka Ledenog doba i pozajmljuje glas oposumu Krešu, Isidora Minić i Lako Nikolić, koji od prve sinhronizacije filmova Ledeno doba daju glasove mamutici Eli i oposumu Ediju, kao i glumice koje su glasove pozajmile novim likovima – Dušanka Stojanović, u ulozi Sidove bake, Katarina Marković kao tigrica Šira i Maša Dakić u ulozi tinejdž mamutice, Breskvice.

Osim pomenutih, u sinhronizaciji su učestvovali: Nikola Đuričko, Voja Brajović, Srđan Miletić, Viktor Savić i Nemanja Oliverić, kao i specijalni gosti: Sandra Perović, Bojana Vunturišević i Galeb Nikačević.

Goran Jevtić vidi dva značenja u temi Ledenog doba 4 – pomeranje kontinenata. Osim bukvalnog, koje podrazumeva promene na Zemlji, te i preraspodelu životinjskog carstva, on pomeranje kontinenata doživljava i kroz odnos dece i roditelja:

- Kada dete odraste, postane tinejdžer, prelazi iz jednog u drugo doba. To je pomeranje kontinenata. U ovom filmu to vidimo u Breskvici, Elinoj i Manijevoj ćerki tinejdžerki koja odrasta, zaljubljuje se i nekako se odvaja od roditelja - rekao je glumac.

Goran ovaj film vidi kao odličnu uvertiru za leto – pun je vode i akcije i ističe da su prednosti ovog filma songovi i nasleđe koje prenosi serijal, kao i 3D, koji omogućava da se nađemo u nekim drugim vremenima.

Lako Nikolić Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata rado gleda sa svojom porodicom.

Ovo je jedan kvalitetan film koji možemo da ponudimo našoj deci i zbog kojih je dobro što je sinhronizovano - rekao je Nikolić.

Opšti utisak glumaca je da se porodica širi, kako u filmu, tako i među glumcima i među publikom, koji odrastaju sa ovim filmskim serijalom. Optimizam se prenosi.

Promociju filma podržali su i Delhaize Serbia i Maxi supermarketi, koji su u svoju ponudu uvrstili album sa trodimenzionalnim karticama Ledeno doba 4 – pomeranje kontinenata, prvi takve vrste na našem tržištu.

Dvadeset četiri 3D kartice koje prikazuju likove iz filma Ledeno doba 4 – Pomeranje kontinenata ne mogu se kupovati, već se isključivo dobijaju pri kupovini u Maxi supermarketima.

Premijera filma Ledeno doba 4: pomeranje kontinenata zakazana je za 1. jul, u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. U bioskopima i u 3D-u, film će se naći od 2. jula.

makonda-tracker