Novi digitalni bioskop Cineplexx u novom šoping centru Višnjička Plaza

0
Početkom 2014. godine u budućem šoping centru Višnjička Plaza u Beogradu biće otvoren još jedan digitalni bioskop iz lanca Cineplexx.

Igor Stanković, predstavnik kompanija Cineplexx Srbija i MCF MegaCom Film i Sagiv Meger, predstavnik Plaza Centers Serbia, potpisali su ugovor o ponovnoj saradnji, što će biti njihov drugi zajednički projekat, nakon otvaranja bioskopa u šoping centru Kragujevac Plaza.

Multipleks u Višnjičkoj Plazi će biti šesti bioskop na teritoriji Srbije i Crne Gore, koji će nositi ime Cineplexx. Na ovim teritorijama bioskopska porodica trenutno poseduje 4 bioskopa sa ukupno 20 sala: dva bioskopa u šoping molovima Delta City u Beogradu i Podgorici, jedan  u šoping centru Kragujevac Plaza i jedan u Nišu, pod nazivom Vilin grad. Peti po redu biće otvoren krajem 2012. godine u Subotici.

Novi Cineplexx će biti najveći od svih do sada i imaće 8 sala, sa kapacitetom oko 1750 mesta. Sale će, kao i kod svih Cineplexx multipleksa, biti digitalizovane, opremljene profesionalnim Dolby ozvučenjem, RealD sistemom za 3D projekcije i srebrnim ekranima. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce - lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se nakon upotrebe.

U Srbiji i Crnoj Gori Cineplexx nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije Cineplexx Kinobetriebe GmbH, koja je razvila lanac multipleksa sa preko 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije, i srpske filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film.

 

TAGOVI: Film123
makonda-tracker