Džoni Dep i Tim Barton govore o filmu Mračne senke (VIDEO)

0
Dobitna kombinacija u svetu filma, Tim Barton i Džoni Dep, predstavili su se našoj publici filmom Mračne senke, koji je na redovnom bioskopskom repertoaru od 10. maja

Radnja filma počinje u 18. veku, u gradu Kolinsportu u Americi. Grad je dobio ime po porodici Kolins, gde su se nastanili iz Liverpula i započeli uspešna posao otvorivši fabriku. Godine 1752., Džošua i Naomi Kolins, sa malim sinom Barnabasom, zaplovili su iz Liverpula u Engleskoj kako bi započeli novi život u Americi. Ali čak ni okean nije bio dovoljan da pobegnu od tajanstvenog prokletstva koje proganja njihovu porodicu. Dve decenije prolaze i Barnabas (Džoni Dep) gospodari imanjem Kolinvud. Barnabas živi raskalašnim načinom života, dok ne načini tešku grešku slomivši srce Anželike Brušar (Eva Grin). Veštica, u svakom smislu te reči, Anželika ga osuđuje na sudbinu goru od smrti: pretvara ga u vampira, a potom ga živog sahrani. Dva veka kasnije, Barnabas slučajno biva oslobođen iz grobnice i izlazi u veoma izmenjeni svet 1972. godine. Vraća se na Kolinvud i otkriva da je nekada veličanstveno imanje propalo. Disfunkcionalni ostaci porodice Kolins nisu mnogo bolje prošli, svaki sa svojim mračnim tajnama.

Nova porodica broji čudne ali i divne članove, koje predvodi Elizabet Kolins Stodard, koju tumači Mišel Fajfer. Mišel je, kao i Džoni Dep veliki fan serije Mračne senke.

- Mračne senke sjedinjuju mnoge elemente. Ne radi se toliko o specijalnim efektima, koliko o vampirima i vešticama i duhovima, koji pokušavaju da vode normalne živote. Folklor i bajke snažni su i uvek populani jer imaju mnoga značenja na svim nivoima i u svim životnim dobima svakog čoveka. Zbog toga su tako konstantni u popularnoj kulturi, a ova bića uvek aktuelna - objašnjava Tim Barton.

Pogledajte kako su ova dva umetnika okarkterisala svoju saradnju i šta o tome misle ostali članovi ekipe filma Mračne senke:

makonda-tracker