Mračne senke od sutra u bioskopima

0
Novo ostvarenje reditelja Tima Bartona sinoć je premijerno prikazano u Los Anđelesu, a domaća premijera zakazana je za 10. maj.

U ovoj urnebesnoj komediji uloge tumače Džoni Dep, Mišel Fajfer, Helena Bonam Karter i Eva Grin.

Još kao dečak, Džoni Dep, trčao je kući posle škole, kako bi na vreme stigao da gleda svoju omiljenu seriju Mračne senke i pratio avanture svog omiljenog lika, misterioznog vampira, Barnabasa Kolinsa.

- Imam fotografiju gde stojim pored Barnabasovog postera, imao sam pet, šest godina. Obožavao sam seriju. Žurio sam svakoga dana da u 15:30h budem kod kuće da bih je gledao. To je bila gotska sapunica u kojoj se pojavljuju vampiri i vukodlaci, putovanje kroz vreme i slične lude stvari - priseća se glumac.

Posle nekoliko decenija Dep, kao jedan od najpriznatijih glumaca u svetu, sa svojom prijateljem i umetnički srodnom dušom, Timom Bartonom, snimio je film Mračne senke.

- Želeli smo da snimimo film o vampirima, mnogo pre Sumraka sage i svega drugog. Pitao sam Tima da li se seća Mračnih senki. Naravno da se sećao i rekao kako je to odlična ideja. Stvari su išle same od sebe i ja sam se našao na fantastičnom setu. Za mene, ovo je bilo ostvarenje snova – dodao je Dep.

Po Bartonovom mišljenju niko ne bi bolje od Džonija Depa uspeo da prenese karakter i emocije Barnabasa Kolinsa.

- On je odrastao uz tog lika. Odmah sam primetio njegovu strast u radu na ovom filmu. Džoni uvek daje svoj maksimum. – rekao je Barton.

Ideja je bila da se ovim filmom i oda počast Denu Kurtisu, stvaraocu serije. Želeli su da naprave film, koji se neće udaljiti od senzibiliteta serije.

Tijana Radovanović

makonda-tracker