Ovacije za Lice revolucije

0
Dokumentarno-igrani film Lice revolucije, reditelja, scenariste i producenta Vladimira Milovanovića premijerno je prikazan 4. maja u Sava centru, na otvaranju BELDOCS festivala.

Nakon projekcije, publika je dugotrajnim aplauzom i ovacijama pozdravila ekipu filma, a posebno Branka Ilića, o čijoj ličnoj sudbini deset godina nakon petooktobarske revolucije ovaj film i govori.

Zbog uspešne premijere i velikog interesovanja, još jedna projekcija filma zakazana je za 8. maj, u 18 časova, u Domu omladine.

Lice revolucije se bavi novijom srpskom istorijom, studentskim pokretom Otpor koji je bio jedan od ključnih društveno političkih faktora koji su doveli do pada režima Slobodana Miloševića. Film nas podseća na Branka Ilića, zaštitno lice pokreta, na njegovo angažovanje tokom petooktobarskih promena, ali i na njegovu ličnu sudbinu deset godina kasnije.

Ovo ostvarenje proizašlo je iz radionice koju su pri Muzeju savremene umetnosti u Beogradu organizovali Zoran Erić i Stevan Vuković, dok je mentor radionice bio Želimir Žilnik.

 

makonda-tracker