Belinijeva Norma u bioskopu Cineplexx

0
Snimak čuvene opere u izvođenju ansambla bolonjskog Teatra komunale biće prikazan u bioskopu Cineplexx 4. aprila u 19 časova

Operska predsezona će se nastaviti prikazivanjem čuvenih operskih naslova: Toske, Ane Bolen, Aide i Nabuko.

Visoko kvalitetan snimak opere Norma, koja je izvedena u bolonjskom Teatru komunale, biće prikazan u bioskopu Cineplexx u šoping molu Delta City 4. aprila u 19 časova. Norma je druga po redu u operskoj predsezoni bioskopa, koju je nedavno otvorila Verdijeva Travijata.

Ovu Belinijevu operu, koja na našim operskim scenama nije izvođena više od tri decenije, poštovaoci opere će sada imati priliku da pogledaju na velikom platnu u bioskopu Cineplexx.

Belini je operu o galskoj sveštenici Normi iskomponovao sa svega 30 godina. Danas se smatra vrhunskim dostignućem bel canto  tradicije. Normu mora da  peva sopran izuzetne fleksibilnosti, dramske snage, raspona i veštine u izvođenju bel canto bravura. U ovoj operi je poznata arija Casta diva, Normina nežna i zanosna molitva boginji Irminsul, koju je svojevremeno izvodila operska legenda Marija Kalas. Danas je Danijela Desi neprikosnovena kao Norma.

U operskoj predsezoni bioskopa ljubitelje ovog žanra očekuje još kvalitetnih operskih naslova: u aprilu će biti prikazana Toska, izvedena na sceni minhenskog Narodnog pozorišta, u maju Ana Bolen iz Bečke opere, u junu Aida u izvođenju ansambla milanske Skale i u julu Nabuko, koja se jednom godišnje izvodi na sceni antičkog pozorišta Taormina na Siciliji. U Cineplexx-u u septembru počinje operska i baletska sezona u bioskopu, kada će se direktno prenositi predstave iz njujorškog Metropolitena, moskovskog Boljšoja i milanske Skale.

 

Ulaznice su u pretprodaji, a sve informacije mogu se naći na blagajni bioskopa ili web adresi bioskopa www.cineplexx.rs/opera.

 

TAGOVI: Filmopera
makonda-tracker