Opera Norma u bioskopu Cineplexx

0
U šoping molu Delta City 4. aprila u 19 časova u bioskopu Cineplexx biće prikazan snimak opere Norma

Predsezonu u bioskopu otvorila je Verdijeva Travijata, a nastaviće se tokom aprila, maja, juna i jula prikazivanjem visoko kvalitetnih snimaka čuvenih operskih naslova: Toske, Ane Bolen, Aide i Nabuka.

U Cineplexx-u u septembru počinje operska i baletska sezona u bioskopu, kada će se direktno prenositi predstave iz njujorškog Metropolitena, moskovskog Boljšoja i milanske Skale.

Belinijeva opera Norma kod nas nije izvođena više od tri decenije, a posetioci i posetiteljke bioskopa će sada imati priliku da je vide u izvođenju ansambla bolonjskog Teatra komunale, koja je već godinama na njihovom repertoaru.

Operu o galskoj sveštenici Normi Belini je iskomponovao sa svega 30 godina i danas se smatra vrhunskim dostignućem bel canto  tradicije. U ovoj operi je poznata arija Casta diva, Normina nežna i zanosna molitva boginji Irminsul, koju je svojevremeno izvodila operska legenda Marija Kalas. Danas je Danijela Desi neprikosnovena kao Norma.

Ulaznice su u pretprodaji, a sve informacije mogu se naći na blagajni bioskopa ili veb adresi bioskopa www.cineplexx.rs/opera.

makonda-tracker