Rimejk filma Psiho predstavljao Srbiju na Jameson Empire Awards festivalu

0
Poznati filmski festival Jameson Empire Awards 2012 svečano je otvoren 25. marta u Londonu, a ove godine po prvi put i Srbija je bila deo ove popularne filmske priče.

Kompanija Pernod Ricard prošle godine pokrenula je u Srbiji filmsko takmičenje J Factory - Film za 60 sekundi, kao deo Jameson Empire Awards festivala. Ovo jedinstveno takmičenje svojim učesnicima pružilo je šansu da budu režiseri jednominutnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala  Jameson Empire Awards u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime rimejk kultnog filma po želji u trajanju od 60 sekundi, a pobednički film izabrao je stručni žiri - Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić.

Pobednik ovogodišnjeg J Factory - Film za 60 sekundi filmskog takmičenja je Marko Kovač, koji je predstvljao Srbiju na Jameson Empire Awords festivalu u kategoriji Done in 60 seconds sa filmom Psiho, koji je ušao u polufilane 29 najboljih rimejk filmova od ukupno 540 takmičarskih filmova iz celog sveta, a Indira Suleimenova, iz Bugarske osvojila je prvao mesto za film Black Swan.

Nagradu za najboljeg glumca ove godine na Jameson Empire Awards festivalu dobio je Geri Oldman za ulogu u filmu Tinker Tailor Soldier Spy, dok je nagradu za najbolju glumicu osvojila Olivia Kolman za film Tyrannosaur.  Popularni film o mladom naučniku, Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2, osvojio je nagradu za najbolje filmsko ostvarenje, dok je direktor ovog filma Dejvid Jates dobio specijalnu Jameson nagradu za najboljeg filmskog direktora u ovoj godini.

Jameson Empire Awords posetio je veliki broj ljubitelja kinomatografije i svetski priznata imena iz sveta filma kao što su Deni Devito, Olivija Vajld i mnogi drugi.

makonda-tracker