Titanik 3D u bioskopima od 5. aprila

0
Jedan od tri filma u istoriji nagrađen sa čak 11 Oskara, ove godine se pojavljuje u novom izdanju, konvertovan u 3D. Titanik će se na redovnom bioskopskom repertoaru naći od 5. aprila, kada se obeležava stogodišnjica kako početka plovidbe, tako i potonuća čuve

Na izložbi Titanik – vek kasnije, koja se otvara 2. aprila u 19 časova u konceptualnoj radnji Supermarket i traje do 8. aprila, biće izloženi razni eksponati koji će obeležiti stogodišnjicu tragedije broda. Tu su, između ostalih, primerak dnevnih novina Boston Globe od 16. aprila 1912, dan nakon tragedije na Titaniku, sa izveštajima o nesreći i spiskom preživelih, reprinti dnevnog lista Politika iz 1912. godine sa izveštajima o nesreći, maketa Titanika i plan broda Titanik, kao i reprinti skica kostima za film Titanik Džejmsa Kamerona.

MCF MegaCom Film i 20. jubilarni Maybelline Fashion Selection organizuju ekskluzivnu reviju jednog od najpoznatijih makedonskih dizajnera, Nenada Sekirarskog, Na palubi Titanika 4. aprila u 19:30 časova u bioskopu Cineplexx. Kolekcija je inspirisana modom s početka XX veka, nežna, ženstvena, romantična, puna detalja, boje i odiše elegancijom.

Glavne uloge u filmu tumače Kejt Vinslet i Leonardo di Kaprio, koji su upravo sa Titanikom zakoračili u svet velikih filmskih zvezda. O tome zašto se ovaj film vraća u bioskope, reditelj Džejms Kameron kaže:

- Postoji potpuno nova generacija ljudi koji nisu videli film kako bi trebalo – na velikom platnu. Čak iako ste ga gledali u 2D verziji, sada izgleda mnogo čudesnije, rekao bih, nego 1997. kada je prvi put prikazan. Ovo će biti epsko iskustvo za fanove i one koji će ga tek pogledati.

 

makonda-tracker