Cinefest: Filmovi sa FEST-a u bioskopima

0
Filmovi sa festa Opasan metod od 7. marta u DKC-u i Koža u kojoj živim u bioskopima od 8. marta

Posle veoma uspešnih premijernih projekcija na FEST-u, filmovi iz distributerske kuce Cinefest - Opasan metod  i Koža u kojoj živim kreću u bioskopsku distribuciju.

Opasan metod (A Dangerous Method) u reziji Dejvida Kronenberga, u kome glavne uloge tumace Kira Najtli, Vigo Mortensen, Mihael Fasbender i Vinsent Kasel, na redovnom repertoaru u Dvorani kulturnog centra Beograda je od 7. marta.

Radnja filma, zasnovana na istinitim događajima, smeštena je u period uoči Prvog svetskog rata u Beču i Cirihu, gradovima koji postaju poprište mračne priče o seksualnim i intelektualnim otkrićima. Film otkriva uzburkan odnos između mladog psihijatra Karla Junga, njegovog mentora Sigmunda Frojda i Sabine Spilrajn, lepe mlade žene sa duševnim tegobama koja ce stati između njih. U ovom istraživanju senzualnosti, ambicije i prevare otkrivamo ključan momenat kada se Jung, Frojd i Sabina spajaju i razilaze, zauvek menjajući tok moderne misli.

Koža u kojoj zivim (The Skin I Live In) u režiji Pedra Almodovara od 8. marta će biti na repertoaru u bioskopima Kolosej Multiplex (Ušće Shopping centar), Cineplexx (TC Delta City) i Arena Cineplex u Novom Sadu.

Otkako mu je supruga izgorela u saobraćajnoj nesreći, doktor Robert Ledgard (Antonio Banderas), ugledni plastični hirurg, traga za stvaranjem nove kože koja bi joj pomogla. Posle dvanaest godina, on uspeva da stvori kožu koja predstavlja pravu odbranu od svih uticaja. Osim godina istraživanja i eksperimentisanja, Robertu su bile potrebne jos tri stvari: nedostatak skrupula, saučesnik i ljudsko zamorče. Nedostatak skrupula mu nikada nije problem. Marilija, žena koja se brinula o njemu od dana kada je rođen je njegov najverniji saučesnik. A što se tiče ljudskog zamorčeta...

Film je baziran na romanu Tijerija Zonkea Tarantula (izdavac Čarobna knjiga).

makonda-tracker