Buran vikend na FEST-u

0
Film Džodi FOster u kome glavnu ulogu igra Mel Gibson, Dabar, biće prikazan u petak, 2. marta sa početkom u 16. 30 časova, dok se film koji je režirao Džordž Kluni, Martovske ide, prikazuje isti dan u 19 časova.
Dabar, foto Tuck
Dabar, foto Tuck

Film za ljubitelje biografskih ostvarenja, Čelična lejdi, biće prikazan u subotu, 3. marta, sa početkom u 19 časova. Za ulogu britanske premijerke Margaret Tačer, glumica Meril Strip dobila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu.

U nedelju, 4. marta od 19 časova, biće prikazan domaći film Doktor Rej i đavoli, u režiji Dinka Tucakovića. Ovaj film govori o malo poznatom podatku da je šezdesetih godina dvadesetog veka čuveni reditelj Nikolas Rej boravio u Beogradu.

Biće prikazani i filmovi AVR ( petak, 2. Mart, od 22 časa ), Pobuna ( subota 3. Mart, u 16. 30 časova),  Dečak sa biciklom ( 3. mart u 22 časa ), The Best Exotic Marigold Hotel ( nedelja 4. Mart, u 16. 30 časova) i Nespokojni ( nedelja 4. mart, u 22 časa ).

U okviru koncepta Fest na bis, biće prikazan film The Artist, u ponedeljak 5. marta, u 19 i 21. 30 časova. Ostvarenje francuskog reditelja, litvanskog porekla Mišela Azanavisijusa, nagrađeno je sa pet Oskara na ovogodišnjoj dodeli.

Film govori o pojavi zvučnih filmova tokom 1927. godine i o glumcu koji se teško prilagođava novim tehnologijama.

 

makonda-tracker