Vikend francuskog filma u Domu Omladine

0
Tokom predstojećeg vikenda, od 17. do 19. februara, u Domu Omladine će se prikazivati krimi filmovi francuske produkcije.

Posetioce očekuju klasična ostvarenja, priznata remek dela kao i filmovi najnovije produkcije. Ulaznice, koje se kupuju na blagajni Doma Omladine, iznose 100 dinara.

Petak, 17. Februar, u 20 časova

Film: Nemoj nikome reći (Ne le dis à personne)
Režija: Gijom Kane (2006)
Igraju: Gijom Kane, Fransoa Klize, Mari-Žoze Kroz, Andre Disolije

Aleksova žena Margo žrtva je serijskog ubice. Osam godina kasnije, Aleks koji još uvek nije preboleo gubitak, dobija anonimni imejl u kome se nalazi nedavno snimljena fotografija njegove žene.

Subota, 18. februar

18 časova

Film: Čišćenje (Coup de torchon)
Režija: Bertran Tavernije (1981)
Igraju: Filip Noare, Izabel Iper, Žan-Pjer Marijel

Godina je 1938., francuska kolonija Zapadna Afrika. Lisjen Kordije jedini je policajac u gradiću. Prezren od svih zbog kukavičluka česta je meta izrugivanja. Nakon izvesnog vremena, pretvara se u neumoljivog ubicu koji se oslobađa onih koji mu se podsmevaju.

20 časova, kao i u nedelju, u 18 časova

Film: Saučesnici (Complices)
Režija: Frederik Mermud (2010)
Igraju: Žilber Melki, Emanuel Devos, Nina Meris

Vensan i Rebeka su se zavoleli već na prvi pogled razmenjen u jednom sajber-kafeu. Sa nepunih 18 godina, gledaju na život potpuno bezbrižno. Dva meseca kasnije, Vensanov leš pronađen je u reci Roni, dok je Izabel nestala. Dvoje policajca kreću u potragu i otkrivaju zastrašujuće činjenice o naizgled običnim tinejdžerima.

Nedelja, 19. februar

20 časova

Film: Časovničar iz Sent-Pola (L’horloger de Saint-Paul)
Režija: Bertran Tavernije (1974)
Igraju: Filip Noare, Žan Rošfor, Žak Deni

Mišel Dekomb je miroljubivi časovničar koji živi u lionskom kvartu Sent-Pol. Jednog jutra, dva policajca se pojavljuju na pragu njegove radionice i postavljaju mu pitanja o njegovom sinu.

 

makonda-tracker