JEDAN JE NASTAVIO DA SE BAVI GLUMOM

Snimili su kultnu scenu sa teta Đanom, pa nestali: Gde su i šta danas rade Halil i Milan iz filma "Lepa sela lepo gore"?

0

Dvojica dečaka imala su ulogu koja je osvojila ceo region, a onda su se povukli sa javne scene

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Film "Lepa sela lepo gore" okupio je mnoge velike glumce tog vremena, a malu ulogu koju su dobila dva dečaka, Milan i Halil, ostala je zabeležena kao jedna od najsmešnijih ikada. 

 

Rečenica "Ajde, Halile, ti ga prvi zalilaj" iz pomenutog filma svima je ostala u sećanju, a dva dečaka uplašenog pogleda danas izgledaju potpuno drugačije.

 

 

U tom kultnom ostvarenju malog Halila je glumio Miloš Đuričić iz Višegrada. Uprkos uspehu koji je kao dečak stekao u ovom filmu Miloš se odselio i danas živi u Austriji.

 

Oformio je svoju porodicu i počeo da se bavi biznisom koji nema nikakve veze sa kinematografijom. Miloš ima dvojicu sinova, a kako je jednom prilikom ispričao, život ga nije mazio.

 

 

- Imao sam veliku želju da postanem glumac. Nažalost, sudbina me je naterala da dođem u Austriju. Moji roditelji su se rastali kad sam imao tri godine. Majka je otišla za Austriju, a ja sam ostao s tatom u Višegradu - ispričao je Miloš jednom prilikom, pa dodao:

 

- Nakon snimanja filma moj otac je umro. Nisam imao kod koga da budem. Majka me je odvela i to je bio kraj jedne možda sjajne karijere. U Austriji živim od 1998. godine. Završio sam gastronomiju i posle toga sam se oženio. Život me nije štedeo i mnogo sam se napatio u novoj tuđoj zemlji - rekao je Đuričić.

 

Njegov filmski kolega, Milan, kog je tumačio Admir Šehović, je nastavio da se bavi glumačkim poslom. Ipak, retko smo imali prilike da ga gledamo na televiziji, jer je njegova najveća ljubav pozorište.

 

 

On se vrlo retko pojavljuje u medijima, ali je jednom prilikom je ispričao kako najviše pamti scenu kada mora Micu Trofrtaljku da udari kamenom u glavu.

 

 - Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno, pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju - ispričao je svojevremeno Admir.

 

 

 

makonda-tracker