Zlatni globusi za Meril Strip i Džordža Klunija

0
Drama sa elementima komedije Potomci reditelja Aleksandra Pejna na jučerašnjoj dodeli nagrada Zlatni globus nagrađena je priznanjem za najbolji film a Džordž Kluni za glavnu ulogu u ovom ostvarenju osvojio je Zlatni globus za najbolju mušku ulogu, dok je priz

Ista priznanja za komediju ili mjuzikl osvojili su Žan Dužarden (Umetnik) i Mišel Vilijams (Moja nedelja sa Merilin), dok je za najboljeg režisera proglašen Martin Skorseze za film Hugo. U kategoriji sporednih uloga nagrađeni su Kristofer Plamer (Početnici) i Oktavija Spenser (Služavke), a film Umetnik osvojio je i nagradu za filmsku muziku.

Razvod: Nader i Simin, iransko ostvarenje reditelja Ašgara Farhadija, koje je beogradska publika imala prilike da vidi na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma, nagrađeno je Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku, a film Stivena Spilberga Avanture Tintina: Tajna Jednoroga osvojio je prestižnu nagradu za najbolji animirani film.

 

Ostvarenja Potomci i Čelična lejdi domaća publika će imati prilike da vidi na predstojećem, 40. FESTU, koji se ove godine održava od 24. februara do 4. marta.

U televizijskoj konkurenciji najbolja serija je Homeland (drama) i Moderna porodica (komedija), za glumu su nagrađeni Kelsi Gremer (Šef) i Kler Dejns (Homeland), odnosno Lora Dern (Prosvetljeni) i Met LeBlon (Epizode). Nagrade za sporedne uloge otišle su u ruke Džesike Leng (Američka horor priča) i Pitera Dinkladža (Igra prestola).

Pogledajte trejler za film Potomci:

 

Pogledajte trejler za film Čelična lejdi

makonda-tracker