Film Klip na festivalu u Roterdamu

0
Debitantstki igrani film Klip rediteljke Maje Miloš uvršten je u takmičarski program 41. Internacionalnog Filmskog Festivala u Roterdamu, koji se održava od 25. januara do 5. februara

Klip će biti prikazan u okviru zvaničnog takmičarskog programa Tiger Award Competition i takmičiće se sa još 14  filmova iz celog sveta za tri ravnopravne Hivos Tiger nagrade koje podrazumevaju  novčane iznose od po 15 000 evra. To će biti i internacionalna premijera ovog filma, a ujedno i prvo zvanično učešće jednog srpskog filma na ovom svetskom festivalu A kategorije.

Jasna je tinejdžerka koja živi okružena oskudicom beogradskih predgrađa. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i na svakoga, uključujući i sebe. Zaljubljena je u Đoleta, dečka sa kojim ide u školu, ali ni od tog odnosa ne dobija sve što bi želela. Turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju. U tom surovom okruženju ipak se rađaju ljubav i nežnost.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić i Vladimir Gvojić. Direktor fotografije je Vladimir Simić, a montažer Stevan Filipović.

Film je snimljen u produkciji Filmske kuće Baš Čelik iz Beograda.

makonda-tracker