Ekskluzivna projekcija TV serije Budva na pjenu od mora u podgoričkom bioskopu Cineplexx

0
U sredu 28. decembra biće priređena ekskluzivna projekcija prve epizode TV serije Budva na pjenu od mora reditelja Milana Karadžića u podgoričkom bioskopu Cineplexxna bl

Pre projekcije, crvenim tepihom do sale bioskopa Cineplexx prošetaće VIP gosti, kao i protagonisti serije, koji će se i pokloniti publici nakon prikazivanja prve epizode. Ovo je prvi put da se u crnogorskom bioskopu prikazuje jedna serija, a događaj će ispratiti i uživo prenosti RTCG koja će seriju i emitovati.

TV serija Budva na pjenu od mora je novi projekat Milana Karadžića, po scenariju Stevana Koprivice. Radi se o uzbudljivoj drami u čijoj osnovi je sukob dva mentaliteta, dve porodice. Jedna je budvanska, starogradska, a druga nikšićka, crnogorska, tranziciona. Lik Sava Bačića, kontroverznog biznismena koji kupuje sve što mu se svidi po Budvi, gradi solitere i stanove, tumači Mima Karadžić. Glava druge porodice je Mladen Nelević, koji igra Budvanina, bivšeg milicionera koji ima nešto zemlje van starog grada, ali ne želi da je prodaje.

Uloge tumače i poznati beogradski glumci Ljilja Blagojević, Marko Nikolić, Milorad Mandić Manda, Dragan Bjelogrlić, zatim Dubravka Vukotić-Drakić, Bane Popović, Petar Strugar i mladi glumci sa cetinjske akademije Sanja Jovićević i Momčilo Otašević, dok je muziku komponovao Željko Joksimović.

Do sada je snimljeno 12 epizoda, a scenarista Stevan Koprivica je napisao još 24 epizode koje bi trebalo da počnu da se snimaju od februara iduće godine u isto vreme kada će početi i emitovanje prvih epizoda. Osim u Crnoj Gori, za emitovanje serije zainteresovane su i televizije u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Ukrajini i Rusiji.

makonda-tracker