Pina 3D i Sram od danas na bioskopskom repertoaru

0
Dva ostvarenja koja su privukla najveću pažnju na proteklom Festivalu autorskog filma, Pina Vima Vendersa i Sram Stiva Mekvina, od danas su na redovnom bioskopskom repertoaru

Pina je film o slavnoj nemačkoj koreografkinji i plesačici Pini Bauš. Snimljen u 3D produkciji sa plesnim ansamblom Wuppertal Pina Bausch, ovaj dugometražni film o plesu oslikava njenu uzbudljivu i neponovljivu umetnost. Pozivajući gledaoce na senzualno, vizuelno zapanjujuće putovanje u uzbudljivi svet plesa, pravo na pozornicu legendarnog ansambla, film prati plesače i plesačice i izvan pozorišta, u gradu i okolini industrijskog Vupertala, mesta koje je preko 35 godina bilo dom i središte kreativnog života Pine Bauš.

U ovoj dokumentarnoj drami Vima Vendersa uloge igraju Redžina Advento, Malou Airaudo, Rut Amarante. Pina je repertoaru multipleksa Kolosej u TC Ušćei multipleksa Cineplexx u TC Delta City.

U britanskoj drami Stid Stiva Mekvina glavne uloge igraju Majkl Fazbinder, Keri Maligan, Džejms Bedž Dejl.

Brendon je tridesetogodišnjak koji živi u Njujorku i nije u stanju da upravlja svojim seksualnim nagonima. Sve žene koje vidi deluju mu kao potencijalni plen. Sumanuto privlačan muškarac ledenog pogleda, ovaj savremeni Kazanova manevriše između uglađene i reprezentativne spoljašnjosti i svoje divlje prirode. Ali, nakon što se njegova nesigurna i problematična mlađa sestra preseli u njegov stan, život mu se otima kontroli. Film ubedljivo i dosledno ispituje prirodu ljudskih potreba, način na koji živimo naše živote i iskustva koja nas oblikuju. Film je dobitnik ovogodišnjeg venecijanskog Zlatnog lava za najbolju mušku ulogu, nagrade FIPRESCI međunarodnog žirija kritike i nagrade CinemAwenire. Sram se nalazi na repertoaru novog bioskopa Cineplexx.

makonda-tracker