Tilva Roš nominovan za EFA nagradu

0
Dodela nagrada Evropske filmske akademije sutra će biti održana u Berlinu, a u okviru kategorije za najboljeg debitanta u Evropi tokom 2011. godine nominovan je i film Tilva Roš, debitantsko ostvarenje reditelja Nikole Ležaića.

U kategoriji European Discovery – Prix FIPRESCI nominovano je još 5 autora, a ekipa ostvarenja Tilva Roš: reditelj Nikola Ležaić, producenti Uroš Tomić i Mina Đukić, prisustvovaće svečanosti proglašenja pobednika i dodeli nagrada, koje se dodeljuju i u drugim kategorijama: za najbolji film, najboljeg reditelja, glumca, glumicu...

Ova nominacija filma Tilva Roš predstavlja veliki uspeh za reditelja Ležaića i celu filmsku ekipu, ali i za srpsku kinematografiju uopšte, budući da do sada nije mnogo filmova iz naše zemlje imalo priliku da se nađe među nominovanima za ovu značajno priznanje. Takođe, to je uspeh i za mladu produkcijsku filmsku kuću Kiselo dete, koja uveliko priprema dva nova dugometražna filma za koja je dobila finansijsku podršku Ministarstva kulture republike Srbije. U pitanju su road movie na biciklima Neposlušni u režiji Mine Đukić i ostvarenje u stilu Biti Džon Malkovič  film Pogledaj me, Kusturice Uroša Tomića, u kojoj će Emir Kusturica igrati samog sebe.


makonda-tracker