kultura

LJUBITELJI DRAME I MJUZIKLA, SPREMITE SE! Stiže novo ostvarenje s Marion Kotijar i Adamom Drajverom u glavnim ulogama

0

Drama i mjuzikl "Anet" (Annette), šesto igrano ostvarenja francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa, otvara 74. Međunarodni filmski festival u Kanu koji će se održati od 6. do 17. jula

foto: Promo
foto: Promo

 

Devet godina nakon nagrađivanog filma "Sveti motori" (Holy motors), koji se našao u konkurenciji za prestižnu nagradu festivala u Kanu, francuski reditelj Leos Karaks grandiozno se vraća tradicionalnoj filmskoj smotri sa svojim najnovijim filmom "Anet" (Annette).


Drama sa elementima mjuzikla otvoriće 6. jula predstojeći 74. Međunarodni filmski festival u Kanu, a nakon večeri otvaranja film u kojoj glavne uloge tumače Marion Kotijar, Adam Drajver, Sajmon Helberg i drugi, ući će u takmičarsku konkurenciju, u Glavnom programu festivala.

 

Drama "Anet" ujedno i Karaksovo prvo ostvarenje na engleskom jeziku smeštena je u savremenom Los Anđelesu.


Priča prati Henrija, stand-up komičara žestokog smisla za humor i En, pevačicu međunarodnog ugleda. Uvek u centru pažnje, oni su savršen, zdrav, srećan i glamurozan par. Međutim, rođenje njihovog prvog deteta, Anet, misteriozne devojčice izuzetne sudbine, promeniće im živote.

 

Predsednik Međunarodnog filmskog festivala u Kanu Pjer Leskir istakao je da je svaki film Leosa Karaksa događaj za sebe, kao i da predstojeći film ispunjava očekivanja:

 

"Anet" je poklon kojem su se nadali ljubitelji bioskopa, muzike i kulture, onaj za kojim smo čeznuli tokom protekle godine — dodao je Leskir.

 

Tjeri Fremo, umetnički direktor festivala ističe da je stvaralaštvo Leosa Karaksa zasnovano na moćnim gestovima i misterioznim alhemijama koje su tajna modernosti i večnosti bioskopa.

 

Ovogodišnji tradicionalni filmski festival u Kanu održaće se od 6. do 17. jula.

 

makonda-tracker