Parada sa titlom za osobe sa oštećenim sluhom u bioskopu Šumadija

0
Ekipa filma Parada objavila je da od ove nedelje u bioskopu Šumadija na Banovom brdu osobe sa oštećenim sluhom mogu da pogledaju ovaj film sa srpskim titlom

Ovo ostvarenje Srđana Dragojevića, koje potpisuje kao scenarista i reditelj, za tri nedelje prikazivanja pogledalo je 150 hiljada gledalaca, a sada će moći da ga pogledaju i osobe sa oštećenim sluhom.

- Došao sam na ovu ideju kada mi se prodavačica u prodavnici u susedstvu požalila kako bi njena ćerka volela da vidi film u bioskopu ali nije u stanju jer ima oštećen sluh. Bila je zaista srećna kada sam joj, posle nedelju dana, javio da je zahvaljujući njoj i njenoj ćerki ova ideja vecć realizovana - rekao je scenarista i reditelj Srđan Dragojević.

Producent Biljana Prvanović izjavila je da je ovo simboličan i veoma važan gest, pošto je u filmu Parada inače reč o neophodnosti da se komunicira i da se samo komunikacijom ljudi mogu približiti jedni drugima i prevazići razlike i predrasude.

U Srbiji živi 50 hiljada osoba sa oštećenim sluhom a između sedam i deset hiljada u Beogradu. Ovo je prvi put da naši sugrađani sa ovim invaliditetom imaju priliku da u bioskopu pogledaju domaći film.

makonda-tracker