Formula uspeha i Kuća iz snova sutra na Cinemaniji

0
Na Cinemaniji 4. Novembra pogledajte novi film s Bredom Pitom i triler s Denijelom Krejgom i Rejčel Vajs. U repriznom terminu prikazuju Torente 4 i Anonimus

Formula uspeha (Moneyball)

Zasnovan na istinitoj priči, Formula uspeha je idealan film za sve koji su sanjali da se suprotstave sistemu. Bred Pit igra Bilija Bina, generalnog direktora bejzbol tima Ouklend A, koji okuplja ekipu i dolazi do iznenadnog otkrića: sva konvencionalna mudrost u bejzbolu je bila pogrešna. Primoran da podmladi tim uz ograničen budžet, Bin će morati da nadmudri bogatije klubove. Nekadašnji igrač se udružuje sa diplomcem sa prestižnog koledža Piterom Brendom (Džona Hil), s kojim regrutuje jeftine igrače koje skauti smatraju faličnim, ali koji pobeđuju na utakmicama. To je više od bejzbola, to je revolucija – koja preispituje ustaljenu tradiciju i stavlja Bina u poziciju da se suprotstavi svima koji smatraju da uništava dušu ovog sporta.

 

Kuća iz snova (Dream House)


Neki kažu da sve kuće imaju uspomene. Za jednog čoveka, njegova kuća je mesto za koje bi i ubio samo da je zaboravi. Danijel Krejg, Rejčel Vajs i Naomi Vots tumače glavne uloge u ovom napetom trileru o porodici koja se useljava u jednu kuću ne znajući da je u njoj počinjeno nekoliko jezivih ubistava. Ubrzo će otkriti da su oni sledeća meta.

Uspešan pisac Vil Atenton ostavlja posao u Njujorku kako bi se sa suprugom Libi  i dvoje dece preselio u Novu Englesku. Kako započinju novi život, tako otkrivaju da je njihov savršeni dom bio strahovito mesto na kome su ubijeni majka i njena deca. Ceo grad veruje da je to delo supruga koji je preživeo. Vil počinje da istražuje tragediju i jedini trag ga vodi do En, komšinice koja je bila bliska sa porodicom koja je nastradala. Kako Vil i En počinju da sastavljaju komadiće uznemirujuće slagalice, oni otkrivaju da je prokletstvo poslednjeg žitelja preneto na Vilovu kuću iz snova i da će ostati zastrašujuća pretnja i za sledećeg čoveka koji u nju uđe.

 

 

makonda-tracker