Anonimus i Torente 4 sutra na Cinemaniji

0
Na programu Cinemanije 3. novembra su drama Rolanda Emeriha Anonimus i četvrti nastavak najpopularnijeg španskog filma o detektivu Torenteu, dok se u repriznom terminu prikazuju Dug i Avanture Tintina:Tajna jednoroga

Anonimus


Radnja filma smeštena je u politički uzburkanoj elizabetanskoj Engleskoj i bavi se pitanjem koje vekovima zaokuplja najveće umove sveta. Još od Marka Tvena i Čarlsa Dikensa, preko Henrija Džejmsa i Sigmunda Frojda, postavlja se pitanje ko je autor drama koje potpisuje Vilijem Šekspir. Stručnjaci su raspravljali, o tome su pisane brojne knjige, a naučnici su posvećivali svoje živote kako bi dokazali ili osporili tezu o tome ko je najveće ime engleske književnosti. Anonimus daje jedan od mogućih odgovora, fokusirajući se na vreme prepuno političkih intriga, tajnih romansi na dvoru, plemića gladnih moći, koje je javno izlagano na najneverovatnijem mestu: londonskoj pozornici.

 

 

Torente 4


Četvrti nastavak avanture o detektivu Torenteu, ovoga puta u 3D tehnologiji. S obzirom na nezavidne uslove u kojima živi, Torente je primoran da prihvati posao ubice, ali ubrzo shvata da je iskorišćen kao žrtveno jare za zločin koji nije počinio. Od trenutka kada ga policija smesti u zatvor, on ulaže sve moguće napore da pobegne. Zato smišlja plan na osnovu svog omiljenog filma Beg za pobedu, da organizuje fudbalsku utakmicu između obezbeđenja i zatvorenika tokom koje bi pobegao kroz tunel. Međutim, taj tunel se ruši i čitava ideja pada u vodu, ali se ispostavlja da je najbolje rešenje da se provuče uz hor sa regionalnog turnira. Kada se konačno nađe na slobodi, kreće u osvetničku misiju protiv čoveka zbog koga je završio u zatvoru, biznismena Ernesta Rokamore.

 

 

makonda-tracker