Mira Furlan i Svetozar Cvetković u filmu Stefana Arsenijevića

0
Međunarodni omnibus film Istanbul: ne zaboravi me u kojem jednu od priča potpisuje reditelj Stefan Arsenijević uvršten je u takmičarski program 48. Internacionalnog festivala u Antaliji koji se održava od 8. do 14. oktobra

U Arsenijevićevoj priči glavne uloge tumače Mira Furlan i Svetozar Cvetković.  Oni igraju bračni par na odmoru u Istanbulu. Kada se glavna junakinja slučajno izgubi u uličicama punim ljudi, neočekivano ugleda osobu za koju je verovala da ju je davno zauvek izgubila.

Omnibus Istanbul: ne zaboravi me nastao je u okviru projekta Istanbul – prestonica kulture Evrope 2010, kada je šest međunarodno afirmisanih reditelja pozvano da snimi svoje priče inspirisane gradom na Bosforu.  Pored Arsenijevića, u omnibusu su dobitnik Zlatnog globusa i nominacije za Oskara Hani Abu-Asad (Raj sada), kanski laureat Aida Begić (Snijeg),  Erik Nazarian (Plavi čas), dobitnik Roterdamskog Zlatnog tigra Omar Šargavi (Idi u miru, Džamal) i Sterios Niziris (O kuvarima i bogovima).

Istanbul: ne zaboravi me je međunarodnu premijeru imao u julu na festivalu u Sarajevu, gde se našao na listi 10 najboljih igranih filmova po glasovima publike.

makonda-tracker