Montevideo, bog te video dobitnik specijalne nagrade žirija u Puli

0
Film Montevideo, Bog te video reditelja Dragana Bjelogrlića u produkciji Intermedia Network dobitnik je specijalne nagrade žirija Međunarodnog programa na 58. Filmskom festivalu u Puli, u konkurenciji sa još 21 filmom, saopštila je danas direkcija festivala.

Tako je Montevideo, Bog te video“ najgledaniji srpski film poslednjih godina, posle Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, gde je dobio nagradu publike, na drugom festivalskom nastupu u Puli takođe osvojio nagradu, što ukazuje da će ovo filmsko ostvarenje i van granica naše zemlje doživeti izuzetan uspeh.

- Nagrada Međunarodnog žirija  Filmskog Festivala u Puli  me je izuzetno obradovala. Posebno me raduje i čini ponosnim činjenica da je jedan film koji se ne kreće po utabanoj stazi političke korektnosti prepoznat od žirija, koji je nagradio njegovu estetiku i kinematografski kvalitet. Žao mi je što zbog snimanja drugog dela filma, neću moći da prisustvujem večerašnjoj dodeli nagrada, ali koristim ovu priliku da se zahvalim Žiriju i Pulskom Festivalu na ovom, za sve nas zaista vrednom priznanju- izjavio je povodom nagrade reditelj filma Montevideo, Bog te video Dragan Bjelogrlić.

Žiri Međunarodnog programa, koji je jednoglasno odlučio da se dodeli specijalna nagrada srpskom  filmu Montevideo, Bog te video, činili su: Pol Bredli, producent i predsednik žirija, Paolo Minuto, filmolog, Nils Šnaider, glumac.

Inače, Zlatna Arena za najbolji film u okviru međunarodnog takmičarskog programa je pripala Ašgaru Farhadiju, producentu iranskog filma Nader i Simin. Zlatna Arena za najboljeg reditelja se dodeljuje Luki Guadanjino za film Ja sam ljubav, dok se Zlatna Arena za najbolje glumačko ostvarenje  dodeljuje celokupnoj glumačkoj ekipi slovenačkog filma Circus Fantasticus, reditelja Janeza Burgera.

makonda-tracker